Kategorier
Ord

Se mere. Skyd mindre

Nu har jeg været igang med GadeMode.dk version 2 (det oprindelige site kørte fra 2007-2010) i et par uger og det er spændende at mærke hvordan det føles helt anderledes i denne omgang.

For 10 år siden var jeg meget optaget af at skyde nok. Hele tiden skulle der nye fotos på. Jeg var også altid bekymret om det jeg lagde op nu var godt nok, især om andre syntes det var godt nok.

Denne gang tænker jeg at det slet ikke handler om hvad jeg lægger op. Det afgørende er ikke hvor mange jeg får fotograferet. Det vigtigste er at jeg bare bruger mine øjne og ser. Hele tiden kigger mig omkring. Og mærker lysten til at stoppe folk. Også selvom det ofte ikke lykkes.

Selv hvis jeg kun fanger 1 af 10 så har jeg set alle 10.

Kategorier
Ord

I begyndelsen var øjet der så

Det som altid har været sværest for mig, når det kommer til beklædning og stil, er at det ikke altid handler om hvordan jeg ser ud. Jeg lægger alt for meget energi og fokus i mit eget udtryk og tænker meget over om hvordan andre ser mig. Men glemmer tit at lægge ordentligt mærke til andre. At virkelig se andre. Uden at dømme om det er godt eller skidt eller om jeg selv kan bruge det til noget. Men bare lægge mærke til det.

Jeg har valgt at genstarte GadeMode.dk for at jeg selv har en konkret grund til at åbne mine egne øjne. Jeg vil kigge udover mig selv, og når jeg er mest modig, turde stoppe en fremmed og spørge om jeg må fotografere dem.

“Nu må vi se hvad der sker”

—Jørgen Leth